Cum să alegi culorile care ţi se potrivesc cel mai bine

Culoarea poate fi unul dintre elementele cele mai importante care atrag atenţia asupra unei încăperi, şi care afectează starea de spirit a oamenilor, făcându-i să se simtă ca la ei acasă… sau poate chiar mai bine.

1. Albastru

În cazul în care camera ta este aqua sau azur, probabil că atrage deja atenţia destul de mult. Dacă îţi doreşti să scoţi în evidenţă și mai mult camera, navy blue este una dintre cele mai potrivite alternative la culoarea neagră (cel puţin în 2018). Modernă şi elegantă, navy blue se potriveşte bine cu aproape orice culoare şi redă un aer misterios, fără să micşoreze încăperea (aşa cum o face negrul).

2. Galben

Oferă o nouă viață scaunelor, canapelelor, dulapurilor sau etajerelor, vopsindu-le în culori deschise, închise, complementare sau contrastante, în funcție de preferințe. Pentru un aspect specific verii, sugestia noastră ar fi să folosiți nuanțe de alb, culori deschise (de tip pastel) sau culori variate și foarte aprinse.

3. Verde

Se spune că verdele este o culoare rece, însă combinată cu nuanţele potrivite, poate transforma o încăpere plictisitoare într-una elegantă şi plăcută. Culoarea anului 2017 a fost tot o nuanță de verde – greenery, aşa cum a numit-o Pantone, având rolul de a oferi camerei un efect de revitalizare şi reîmprospătare.

4. Alb

Albul este alegerea cea mai simplă şi sigură atunci când vrem sa nu atragem atenţia prin culoarea vopselei. Un perete alb este mereu elegant, şi niciodată nu vei da greș din acest punct de vedere. Chiar mai bine, poţi să faci orice fel de combinaţii coloristice în cameră (plante, decorațiuni, mobilier, etc.), pentru că albul nu te limitează!

5. Mov

Movul, deşi nu este cea mai odihnitoare culoare, este una dintre cele mai elegante (asta atata timp cât ştim să o combinăm cu o nuanţă de alb sau crem).

Dacă nu vrem să avem o camera complet albă, de cele mai multe ori ne dorim să adăugăm o culoare vie, care să scoată în evidenţă felul în care este aranjată camera. În același timp, trebuie să avem grija la nuanţele culorilor pe care le alegem, pentru că nu vrem să obţinem rezultate sub aşteptările noastre. Sperăm ca măcar o parte din nuanțele menționate mai sus să te inspire în alegerea combinațiilor perfecte de culori pentru viitoarele tale proiecte

Call Now Button