5 lucruri de care ne putem lipsi în casă

Fie că rezistă mai mult sau mai puţin timp, moda este trecătoare. Când dorim să ne organizăm sau reorganizăm camerele, visăm de obicei să fim cât mai în trend cu ce se întâmplă în materie de design interior. Dacă vă gândiţi să faceţi o schimbare în casă, trebuie să știți ce articole nu se mai folosesc sau nu mai sunt considerate a fi la modă.

1. Camerele complet albe

Albul a dat mereu senzaţia de libertate şi luminozitate. Când intrăm într-o încăpere cu mult alb în jur, simţim mai multă libertate de mişcare şi exprimare. În acelaşi timp, albul în exces poate deveni extrem de obositor. Vestea bună? Este de ajuns să adăugăm pereților albi mobilă, accesorii, decorațiuni sau alte elemente în culori contrastante pentru a crea încăperi la modă. Albul este cea mai versatilă culoare. De ce să nu profităm de acest lucru?

2. Mobila mult prea mare

Fie că este vorba de canapele, mese sau dulapuri, mobilierul mult prea mare prezintă doar dezavantaje. Acesta face camerele de dimensiuni reduse să pară și mai mici, mai aglomerate și mai dezordonate. Alegerea unui mobilier compact, minimalist ar rezolva toate aceste probleme și ar oferi încăperilor un aspect mult mai aerisit și mai modern.

3. Marginile ascuţite

Este dificil să renunțăm în totalitate la marginile ascuţite. În fond, când ne alegem mobilerul, nu prea luăm în considerare acest lucru. Însă dacă facem o comparație între o masă cu margini ascuţite şi una cu margini rotunde, ne dăm seama că aspectul încăperii poate fi schimbat considerabil. Camerele cu mobilier cu margini rotunjite arată mai confortabil, ca să nu mai spunem de şansele de accident ce sunt diminuate semnificativ.

4. Granitul

În anii 2000 am fost martori la o explozie de granit în casele tuturor, fiind folosit în majoritatea cazurilor pentru bucătării. Astăzi, accentul tinde să fie pus pe elemente moderne, minimaliste, de preferat din materiale mai uşoare și mai puțin masive.

5. Jaluzelele

Jaluzelele erau cândva peste tot – în toate casele și birourile în care intram. Spre deosebire de perdelele cu care eram cu toţii obişnuiţi, jaluzelele au venit cu câteva beneficii noi. Le intorceam în stânga şi în dreapta, şi făceam camera cât de luminoasă ne doream. În acelaşi timp erau greu de închis şi deschis, deseori mecanismele defectându-se. O alternativă viabilă ar fi o perdea aspectuoasă care să evidenţiază caracteristicile camerei și să ofere încăperilor o stare generală de bine.

Ne place să fim la curent cu trendurile existente, dar este important să ştim şi de ce articole ne putem lipsi în casă, dacă ne dorim încăperi care transmit un aer modern. Elementele menţionate mai sus au fost cândva nelipsite în casele multora, dar cum totul merge înainte, şi noi ar trebui să le lăsăm în trecut.

Call Now Button