fbpx

7 sfaturi pentru amenajarea camerelor albe

O cameră neutră sau cu pereţi albi poate da impresia unei încăperi mai spaţioasă şi luminoasă, chiar dacă nu are multe ferestre. Deşi acest trend are o serie de avantaje, trebuie să avem în vedere faptul că, dacă nu o ”îmbrăcăm” corespunzător, poate avea un aspect mult prea simplu, şi mai puţin elegant.

1. Alege mobila care se potriveşte.

Primul pas spre obţinerea unei încăperi neutre este alegerea corectă a canapelei și scaunelor, în culori ce pot complete albul pereţilor. Optaţi pentru țesături din bumbac alb sau in, iar pentru canapele adăugaţi căteva detalii din lemn.

2. Adaugă un strop de culoare!

O cameră albă și neutră nu înseamnă că trebuie să renunți la toate culorile. În timp ce stilul vizează păstrarea lucrurilor simple și curate, adăugarea câtorva picături de culoare poate oferi unei camere albe un efect uimitor.

3. Foloseşte-te de lumină!

Un dormitor boho-chic alb, cu iluminare fină, romantică, arată extrem de bine. Acest pat de lenjerie albă și căptușeala din lemn rustic cu vopsea albă sunt un vis parizian când sunt asociate cu luminile subtile. Un alt avantaj al unui dormitor complet alb este faptul că paturile nefăcute par a fi chic atunci când totul este monocromatic.

4. Alege nuanţa potrivită de alb.

Atunci când decideți cu ce nuanță de alb să vopsiți camera, acordați o atenție deosebită luminii. În camerele care beneficiază de lumină naturală, cum ar fi acest dormitor glorios boltit, vor domina tonurile calde, iar alegerea unei nuanţe de alb puțin mai rece, cu o bază albastră sau gri poate echilibra cromatica. În mod similar, o cameră mai mică, luminată artificială, poate beneficia de alburi mai calde, spre bej sau crem.

5. Încearcă texturi diferite.

Camerele monocromatice, în special cele albe, pot părea monotone dacă nu sunt amenajate corect – puteți echilibra o cameră albă adăugând texturi. Fără cărămidă, bușteni de lemn, covor confortabil și scaun lateral, această cameră de zi rustică ar fi deosebit de plictisitoare. Căutați perne, pături sau covoare groase și cu texturi interesante pentru a oferi un element atractiv camerelor albe.

6. Ieşi în evidenţă prin artă!

O modalitate de a scoate în evidență o piesă de artă de care sunteți atașați este punerea acesteia în contrast cu restul camerei. Capodopera atârnată deasupra patului în acest dormitor uimitor de la Fresh Home este într-adevăr o operă de artă. Dacă doriți o versiune mai subtilă a acestui look, puteți încerca să înfrumusețați camera cu fotografii alb-negru sau hărți de călătorie.

7. Adaugă plante verzi.

Verdele este în trend anul acesta, dar de ce să nu adăugați culoarea în mod natural? Umplerea camerei albe cu o mulțime de plante interioare oferă o pată de culoare, aerisind și reîmprospătând în același timp. Această cameră alb-negru folosește plantele ca unică sursă de culoare îndrăzneață, dând o senzație plină de viață.

Suntem de acord cu toţii că albul oferă eleganţă şi luminozitate unei încăperi, dar mai putem cădea de acord şi la faptul ca într-o combinaţie potrivită cu alte culori, poate da camerei un aer diferit, călduros, în funcție de gusturile fiecărei persoane în parte.

Mai sus am discutat doar despre câteva opţiuni pentru amenajarea unei camere, pentru a ne face o idee despre cum ar putea arăta spaţiul pe care dorim să-l schimbăm.   Alegerea, însă, vă aparţine!

Call Now Button